УНІАН

Верховна Рада України відхилила проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в цілому як закону законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Читайте такожРозенко назвав можливі терміни введення накопичувальної пенсійної системи

Як передає кореспондент УНІАН, за цей проект постанови проголосували тільки 14 народних депутатів (при необхідному мінімумі в 226 голосів) 232, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Автор проекту постанови, позафракційний депутат Юрій Левченко зазначав, що прийняття пенсійної реформи відбулося з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради України щодо процедури законотворчої діяльності".

Отже, тепер голова ВР Андрій Парубій може підписати пенсійну реформу.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 3 жовтня прийняла закон про пенсійну реформу, яким вводиться вимога мінімального страхового стажу для виходу на пенсію передбачається підвищення пенсій для 9 мільйонів пенсіонерів на суму від 200 до 1 000 гривень вже з жовтня. За ухвалення законопроекту №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" проголосували 288 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Також Верховна Рада України внесла зміни до Бюджетного кодексу України у зв'язку з прийняттям закону про пенсійну реформу. За ухвалення законопроекту №6617 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій" проголосували 255 депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.