Шість українських банків працюють у режимі обмежень / фото УНІАН

Шість невеликих українських банків працюють у режимі обмежень через перевірки Національним банком джерел походження коштів для їх докапіталізації до 200 млн грн, повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Читайте такожПлатоспроможні банки отримали 3,4 мільярда прибутку проти збитку роком раніше

«Ми з ними працюємо. Вони працюють в режимі обмежень», - сказала Рожкова в ефірі радіо «Вести».

Відео дня

За її словами, всі ці банки завели гроші в капітал, оскільки в іншому випадку регулятор вже би вивів їх з ринку. «Але у нас є дуже багато питань щодо джерел походження цих грошей», - додала Рожкова.

Вона пояснила, що перевірка триває, і не можна виключати, що якісь банки будуть виведені з ринку. «Але це дуже маленькі банки», - заспокоїла заступник голови НБУ.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України постановою №58 зобов'язав банки збільшити капітал до 200 млн грн – до 11 липня 2017 року, до 300 млн грн – до 11 липня 2018 року, до 400 млн грн – до 11 липня 2019 року, до 450 млн грн – до 11 липня 2020 року, до 500 млн грн – до 11 липня 2024 року.

Верховна Рада 23 березня прийняла, а президент України Петро Порошенко 26 квітня підписав Закон «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків», який зокрема дозволяє банкам відмовитися від банківської ліцензії без ліквідації юридичної особи, щоб продовжити діяльність у небанківському фінансовому секторі, виконавши зобов'язання перед вкладниками.