УНІАН

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що Україна може поточного року отримати транш кредиту від Міжнародного валютного фонду за умови прийняття парламентом необхідних законопроектів. Про це він повідомив журналістам у ході брифінгу.

Читайте такожМВФ назвав умови для отримання Україною п'ятого траншу

Данилюк зазначив, що Національний банк консервативніший у своїх прогнозах і вважає, що наша країна отримає транш на початку наступного року.

Відео дня

"Якщо це початок року, це не проблема, але ключові закони мають бути прийняті цього року. Це розуміють всі, але я вважаю, що це може бути цього року. Все залежить від того, коли будуть прийняті закони", - сказав міністр.

За його словами, необхідно прийняти закон про антикорупційне суді і закон про приватизацію.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України очікує черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою розширеного фінансування EFF у першому кварталі 2018 року, тоді як раніше прогнозував отримання цього траншу до кінця поточного року.

МВФ у березні 2015 року схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на 17,5 мільярда доларів. В рамках цієї програми наша країна отримала від Фонду чотири кредитні транші на загальну суму 8,7 мільярда доларів. Чергова місія МВФ очікувалася в Києві у другій половині вересня.

За інформацією МВФ, для завершення четвертого перегляду програми співпраці і отримання п'ятого траншу кредиту Україна має затвердити пенсійну реформу, прискорити приватизацію та показати реальні результати в боротьбі з корупцією.

Закон про пенсійну реформу в Україні Верховна Рада прийняла 3 жовтня.

Крім того, в рамках рішень українського уряду за програмою з МВФ, ціна на газ для населення мала переглядатися двічі на рік – до 1 липня та до 1 жовтня - згідно імпортного паритету (вартості газу на німецькому газовому хабі NCG).

За результатами розрахунків у Міненерговугілля заявили про відсутність підстав для підвищення цін на газ для населення на період наступного опалювального сезону, після чого прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін не планує підвищувати ціни на газ.