Facebook Петро Порошенко

 

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону  «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень). Про це голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна написала у Facebook.

Читайте такожБухгалтерський облік в Україні переводять на стандарти Євросоюзу«Прийняття й набрання чинності цим законом є черговим кроком до створення сприятливого бізнес-клімату в Україні, оскільки наблизить діяльність українських підприємств до світових стандартів у сфері ведення бухгалтерського обліку і формування фінансової звітності», - зазначила вона.

Відео дня

На сайтах Верховної Ради та президента поки немає інформації про підписання главою держави цього закону.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень).

Законом уточнюється період подання проміжної фінансової звітності.

Також законом, з урахуванням положень Директиви ЄС №2013/34/ЄС, передбачено звільнити мікро- і малі підприємства від надання звіту про управління.

В законі уточнено вимоги щодо складання фінансової звітності за міжнародними стандартами підприємствами, що становлять суспільний інтерес, і підприємствами, що займаються видобутком корисних копалин загальнодержавного значення.