Журналісти дізналися, як відмивали гроші комерсанти разом із митниками / скріншот

На депозитних рахунках Київської митниці минулого тижня заарештовали 450 млн грн в рамках справи щодо зниження митних платежів низкою підприємств-імпортерів для товарів із Китаю, йдеться у сюжеті програми «Гроші».

При цьому детективи НАБУ повідомляють, що  гроші митники збирались віддати нечесним на руку комерсантам. Адже із Піднебесної до України виходять десятки кораблів із найрізноманітнішим крамом.

Читайте також"Вертолітний майданчик" Януковича досі не підконтрольний державі - розслідування

«Китайська схема» працювала наступним чином: за версією слідства низка компаній-імпортерів намагались розмитнити товари , вказавши у деклараціях ціни значно нижчі ринкових. Слідчі вважають, що митники спочатку піднімали платежі на товари, комерсанти доплачували різницю, після чого забирали вже розмитнені товари і продавали по всій країні.

В кінці схеми, ділки звертались до суду і намагались скасувати рішення про донарахування митних платежів.

Як повідомляв УНІАН раніше, на депозитних рахунках Київської митниці заарештовано 450 млн грн в рамках розслідування кримінального провадження за фактом мінімізації сплати митних платежів низкою підприємств-імпортерів. Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

Згідно з повідомленням, працівники Департаменту організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби разом з детективам Національного антикорупційного бюро України розслідують справу щодо мінімізації митних платежів понад 20 імпортерами за допомогою судових рішень. Відповідне кримінальне провадження було зареєстровано в серпні 2017 року.