фото ZN.ua

Національний банк України очікує прибуткову роботу банківської системи країни за підсумками 2017 і наступного року, повідомляється на сайті НБУ.

Читайте такожУкраїнці вперше з січня 2015 року купили в банках більше валюти, ніж продали

Разом з тим, як зазначає регулятор, в першому кварталі 2018 року можливий збиток в результаті зміни порядку формування банками резервів у зв'язку з переходом на Міжнародний стандарт фінансової звітності 9 "Фінансові інструменти".

Відео дня

Нацбанк нагадав, що в третьому кварталі 2017 року банківська система відновила прибуткову діяльність та чистий прибуток банків становив 3,3 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, прибуток платоспроможних банків України за підсумками січня-вересня 2017 року склала 1,4 мільярда гривень.

Банківська система України в 2016 році відновила історичний максимум по збитках, отримавши негативний результат на рівні 159 мільярдів гривень. З урахуванням неплатоспроможних банків, збиток банківської системи склав 160,143 мільярда гривень.

Попередній рекордний збиток банківської системи України був зафіксований в 2015 році, коли негативний фінансовий результат працюючих банків становив 66,6 мільярда гривень.