Ілюстрація REUTERS

Світовий банк шукає можливість розширення фінансової підтримки здійснюваних в Україні реформ. Про це повідомив президент групи Світового банку Джим Йонг Кім в ході зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та керівниками парламентських фракцій.

Читайте такожКличко показав голові Світового банку систему управління столиці

"Наша відданість Україні була очевидна. Коли ми досягли можливого ліміту кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну", - сказав він.

Відео дня

Кім підкреслив, що зусилля української влади і народу України у здійсненні важливих для країни реформ незаперечні, проте в цьому напрямку ще багато належить зробити. "Хочу висловити свою підтримку: ми і далі будемо підтримувати ваші зусилля", - додав Кім.

У свою чергу, Парубій подякував керівництво Світового банку за підтримку України і запевнив, що парламент налаштований і надалі приймати необхідні зміни в законодавство для реалізації реформ за підтримки Світового банку.

"Від імені Верховної Ради хочу подякувати і запевнити, що Україна й надалі розраховує на тісну і плідну співпрацю",- сказав глава парламенту.

Як повідомляв УНІАН, президент групи Світового банку Джим Кім почав дводенний візит до України, в ході якого планує зустрічі з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та керівниками парламентських фракцій.

Світовий банк - міжнародна фінансова організація, яка надає фінансову та технічну допомогу країнам, що розвиваються. За останні два роки група Світового банку надала Україні близько 4,7 мільярда доларів США у формі бюджетної фінансової допомоги, інвестиційних операцій і фінансування приватного сектора.