Суд не знайшов підстав для задоволення позову / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва залишив без задоволення позов до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн власника ліквідованого «Всеукраїнського банку розвитку» Олександра Януковича - сина екс-президента України Віктора Януковича.

Як повідомляється на сайті НБУ, Янукович вимагав відшкодування збитків у зв'язку з виведенням з ринку «Всеукраїнського банку розвитку», акціонером якого він був, проте суд не знайшов підстав для задоволення позову.

Читайте такожГПУ перевіряє причетність міністра фінансів Данилюка до злочинів Януковича

Відео дня

Нацбанк нагадав, що у січні 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність рішення про визнання «Всеукраїнського банку розвитку» неплатоспроможним після застосування санкцій Європейського Союзу до його акціонеру.

Також повідомляється, що протягом 2014-2017 років НБУ виграв 65 судових процесів за позовами про визнання дій регулятора щодо збанкрутілих банків протиправною, і ще 85 подібних справ перебувають на розгляді в судах різних інстанцій.

Як відомо, «Всеукраїнський банк розвитку» (Київ) працював на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича при владі активи банку зросли майже у 13 разів.

Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації «Всеукраїнського банку розвитку» 21 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 року у банку працювала тимчасова адміністрація.