фото УНІАН

Національний банк України в рамках пілотного проекту почав передачу на зберігання уповноваженим банкам своїх запасів готівки.

Читайте такожБезготівковий розрахунок набирає обертів: кількість випущених карток перевищила 60 мільйонів штук (інфографіка)

Як повідомляється на сайті НБУ, таким чином регулятор продовжує делегувати банкам частину своїх регіональних функцій відповідно до Концепції організації готівкового обігу в Україні.

Відео дня

За інформацією НБУ, запаси готівки будуть зберігатися в регіональних підрозділах банків, які можуть забезпечувати готівкою банки регіонів і приймати від них надлишки готівки.

За оцінками регулятора, делегування цих функцій дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, яка існує в Україні, до делегованої моделі.

Довідка УНІАН. Національний банк здійснює відбір банків для зберігання запасів своєї готівки відповідно зі своїми критеріями. До участі у відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення в НБУ.