Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів з низкою поправок.

Читайте такожРада схвалила законопроект про створення кредитного реєстру НБУ

За ухвалення законопроекту 5592-д у другому читанні і в цілому з низкою поправок згідно з висновком Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності та Головного юридичного управління Ради проголосували 237 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Представляючи законопроект, представник профільного комітету Павло Різаненко заявив, що комітет рекомендує парламенту прийняти законопроект у другому читанні і в цілому з зачитаними під стенограму правками комітету та Головного юридичного управління Ради.

За його словами, законопроект передбачає зниження регуляторного навантаження, підвищення рівня корпоративного управління, спрощення трансформації акціонерних товариств з публічних у приватні, регулює питання дискримінації акціонерів під час виплаті дивідендів. «Закон дозволить повністю усунути паперовий документообіг під час подачі звітності національному регулятору. Це певна революція», - підкреслив Різаненко.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з початком чергової парламентської сесії у вересні закликав депутатів Верховної Ради підтримати ряд фінансових законопроектів, в тому числі один із пріоритетних для ринку капіталу законопроект №5592.