Ігоря Бакая перевели під домашній арешт до 12 січня 2018 року / фото УНІАН

Таганський суд Москви повторно розглянувши клопотання слідчих органів про обрання запобіжного заходу колишньому голові компанії "Нафтогаз України" Ігорю Бакаю, обвинуваченому в РФ у шахрайстві, пом'якшив йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт, продовживши його до 12 січня. Про це повідомляє ТАСС.

Читайте такожКабмін скасував конкурсний відбір на посади незалежних членів спостережної ради "Нафтогазу"

"Таганський суд 15 листопада на підставі рішення Мосміськсуду про повторний розгляд рішення щодо обрання запобіжного заходу стосовно Бакая заново розглянув клопотання слідчих органів. Суд постановив змінити йому запобіжний захід з арешту на домашній арешт. Крім того, в той же день суд розглянув клопотання слідчих органів про продовження йому домашнього арешту. Судом дане клопотання було задоволено, Бакай відправлений під домашній арешт на термін до 12 січня 2018 року", - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Кримінальну справу стосовно екс-голови "Нафтогазу" було порушено 12 липня. 27 жовтня Таганський суд Москви взяв його під варту, йому пред'явлено звинувачення за ч. 4 ст. 159 (Шахрайство) КК РФ. На початку листопада Мосміськсуд, розглядаючи апеляційну скаргу на арешт Бакая, прийняв рішення про повернення клопотання про арешт в Таганський суд для нового розгляду новим складом суду.

31 жовтня офіційний представник МВС РФ Ірина Вовк повідомила про те, що співробітниками управління економічної безпеки і протидії корупції ГУ МВС Росії по Москві спільно зі співробітниками ФСБ Росії затриманий засновник комерційної організації, якого підозрюють у розкраданні понад 630 млн рублів у одного з гірничо-металургійних холдингів. У свою чергу джерело в правоохоронних органах пояснило, що мова йде про розкрадання колишнім керівником "Нафтогазу" Ігорем Бакаєм у холдингу "Металоінвест", який належить російському бізнесменові Алішеру Усманову.

Як повідомляв УНІАН, Бакай виїхав до Росії у 2004 році після відставки з посади керівника Держуправління справами і отримав російське громадянство.

В Україні Бакая звинувачували в перевищенні й зловживанні службовими повноваженнями, незаконному відчуженні державного майна. Заподіяні Бакаєм державі збитки на посаді керівника ДУС перевищили, за даними правоохоронців, 350 млн грн. За результатами перевірки Контрольно-ревізійного управління, проведеної в 2005 році, було встановлено, що в цілому ДУС і його центральний апарат незаконно витратили 828,5 млн грн.

У березні 2010 року Печерський райсуд Києва закрив всі кримінальні справи, порушені стосовно Бакая в 2006 році.