Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Міністерство фінансів США у січні підготує новий список російських бізнесменів і компаній, які можуть потрапити під обмежувальні заходи.

Читайте такожСБУ зібрала докази злочинів РФ в окупованому Криму для Гаазького суду

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Відео дня

Глава МЗС нагадав, що українська сторона працювала з Палатою представників та Сенатом США у питанні ухвалення Акта щодо протидії російському впливу за допомогою санкцій.

"Цей закон дуже важливий, оскільки він розширює не тільки формальний список, а саму логіку санкцій", - наголосив Клімкін.

"Наприкінці січня має бути підготовлений Міністерством фінансів Сполучених Штатів за допомогою усіх американських інституцій відповідний список. Цей список сам по собі буде дуже важливим важелем впливу і важелем тиску на Росію", - наголосив Клімкін.

"Я знаю, що наші американські друзі і партнери дуже серйозно працюють над цим списком. І сам факт просування цих санкцій, я вважаю, має служити дуже доброю нагодою для нас - підвищити тиск на Росію. Звичайно, в координації з Європейським Союзом", - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, у США неодноразово заявляли, що антиросійські санкції будуть чинними до виконання РФ Мінських домовленостей та повернення Криму Україні.