Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати гарантованих сум вкладникам "КСГ банку", йдеться в повідомленні на сайті Фонду.

Читайте такожСуд підтвердив правомірність рішення НБУ про ліквідацію "КСГ Банку"

«Беручи до уваги постанову Вищого адмінсуду від 29 червня 2017 року та постанову Київського апеляційного адмінсуду від 5 квітня 2017 року, керуючись статтями 37-38 закону «Про систему гарантування вкладів фізосіб», виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про призупинення виплат сум гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ «КСГ Банк», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у даний час суди розглядають 21 справу про відновлення роботи збанкрутілих банків за бажанням їхніх екс-власників, в тому числі вже є 11 рішень на користь 10 фінансових установ. У цих рішеннях йдеться про відновлення діяльності або про скасування рішень про виведення з ринку таких банків, як «Фінансова ініціатива», «Союз», «Український інноваційний банк», «Велес», «Радикал банк», «ТК Кредит», «Східно-промисловий комерційний банк», «Київська Русь», «КСГ банк», «Хрещатик».

Національний банк 30 серпня 2016 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації «КСГ Банку» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

У кінці грудня 2016 року правоохоронці в рамках розслідування за фактом протиправного заволодіння коштами в «КСГ Банку» на суму понад 386 млн грн провели одночасні обшуки за 13 адресами приміщень банку, його посадових осіб і колишніх власників.