фото: УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем може відбутися в березні-квітні 2018 року.

Читайте такожУкраїна за роки незалежності уклала 16 угод про вільну торгівлю, які покривають 45 країн

Про це він сказав в інтерв'ю порталу канадської організації "Українсько-єврейська зустріч" (Ukrainian Jewish Encounter).

Відео дня

"Такі переговори швидкими не бувають. Наші переговори з Євросоюзом йшли 7 років. З Ізраїлем угода практично готова. Сподіваюся, що на початку 2018 року всі юридичні аспекти будуть готові, і ми зберемося на двосторонньої комісії в березні-квітні, щоб поставити крапку в угоді. Але нам потрібно працювати над розвитком двосторонньої торгівлі та залучення ізраїльських інвестицій", - сказав Клімкін.

На думку міністра, обидві країни мають великі перспективи у розширенні двостороннього співробітництва, і Україна хоче працювати з ізраїльським бізнесом.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україна зацікавлена завершити переговорний процес щодо Угоди про створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем до кінця 2017 року.

За даними Мінекономрозвитку, основними статтями українського експорту до Ізраїлю є зернові культури - 44,1%, чорні метали - 26,4%, продукція харчової промисловості - 9,8%. Основні статті імпорту з Ізраїлю до України - продукція нафтохімії (41,4%), хімічна продукція (17,4%), пластмаси та полімерні матеріали (7,1%).