Рада знову обмежила безмитне ввезення товарів / фото УНІАН

Верховна Рада ввела додаткові обмеження на безмитне ввезення товарів з-за кордону. Відповідні зміни містяться в прийнятих депутатами правки в Податковий кодекс щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році (№6776-д).

Читайте такожФіскальна служба пояснила пожорсткішання правил ввезення товарів відомих брендів

Відповідно до змін, діючі правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах - до 100 євро) і вагою до 50 кг будуть діяти для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в'їжджає в країну не частіше, ніж один раз протягом 72 годин. При цьому у випадку більш частого в'їзду без мита можна увезти товари на суму до 50 євро.

Відео дня

Законопроектом також вводяться обмеження на безподаткові пересилання товарів фізичними особами в міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Тепер їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарної вартість до 150 євро. Четверта посилка, в такому випадку буде обкладатися податком.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 грудня прийняла необхідні для збалансування державного бюджету України на 2018 рік зміни до Податкового кодексу щодо коригування згідно з індексом цін ставок низки податків і зборів, встановлених в абсолютних значеннях.