REUTERS

Умовою виділення Європейським союзом нової макрофінансової допомоги Україні буде необхідність створення антикорупційного суду, повідомляє Европейская правда.

Читайте такожПорошенко заявив, що Єврокомісія прийняла рішення про виділення Україні 1,8 мільярда євро

Як зазначається, після наданні Україні безвізового режиму у ЄС залишилося не так багато важелів впливу на офіційний Київ. 

Відео дня

Одним із таких важелів є макрофінансова допомога, зокрема, про нову програму після саміту Східного партнерства повідомив президент Петро Порошенко.

"Правила макрофінансової допомоги кажуть, що ми можемо домовлятися про неї лише з країною, яка має діючу програму співпраці з МВФ. А отже, доки ви не відновите роботу з МВФ, ніякого руху не буде", - зазначає співрозмовник видання.

Це означає, зокрема, що європейці дадуть гроші лише після створення антикорупційного суду, адже це – одна з ключових вимог МВФ, пояснюється у статті.

Крім того, як зазначається, умовою для видачі одного з перших траншів буде також автоматична перевірка декларацій.

Як запевнили видання декілька співрозмовників у Брюсселі, умови видачі коштів будуть прописані вкрай детально.

"А от про ліс-кругляк у новому договорі можуть і не згадати. Принаймні, така ідея обговорюється в Брюсселі", - йдеться у статті.

Як повідомляв УНІАН, Єврокомісія підтвердила, що не виплатить Україні 600 мільйонів євро в рамках програми, затвердженої в 2015 році. Причиною стало невиконання вимог, в тому числі скасування заборони на експорт лісу-кругляка.