Філатов переконаний, що це мотивуватиме робітників працювати краще / фото dniprorada.gov.ua

Завдяки ініціативі міського голови Бориса Філатова понад 11 тис. родин працівників комунального господарства Дніпра зможуть покращити свій добробут. На збільшення зарплат водіїв, енергетиків, сантехніків, машиністів і операторів котельних у мерії виділять близько 200 млн грн. У середньому прибутки цих робітників зростуть на 26%. Про це мер Дніпра повідомив 15 грудня під час брифінгу.

Борис Філатов наголосив: таке збільшення фінансування зробить зарплати працівників робочих спеціальностей у Дніпрі одними з найбільш конкурентних в Україні. Це мотивуватиме робітників працювати краще та не виїжджати на заробітки до інших країн.

«Ми, можливо, перші у країні прийняли це важливе політичне рішення. Це не муніципальна надбавка, а підвищення ставки саме окладу. Константа, що не змінюватиметься. У абсолютних цифрах зарплата збільшиться на 1-2 тис. грн. Подекуди зростання становитиме 80%», – заявив Борис Філатов.

Відео дня

Очільник Дніпра також назвав цю ініціативу прикладом для наслідування мерів інших українських міст. Підвищену заробітну плату почнуть виплачувати з січня 2018 року.

Читайте такожБорис Філатов передав родинам волонтера та військового ордери на нові квартири

Так, у комунальному підприємстві «Електротранспорт» водії тролейбусів і трамваїв отримуватимуть 11,1 тис. грн замість 8,4 тис. грн. Заробіток висококваліфікованих слюсарів, ремонтників шляхів, диспетчерів енергопостачання, поїзних диспетчерів, які стежать за графіком транспорту, а також електриків збільшиться з 4,8 до 8,6 тис. грн. Кондуктори отримуватимуть 6,2 тис. грн замість 5,8 тис. грн. Прибутки допоміжного персоналу – охоронців, прибиральників та комірників, зростуть з 4,9 тис. грн до 5,5 тис. грн.

Машиністи електропотягів у КП «Метрополітен» матимуть заробіток у розмірі 11,1 тис. грн замість нинішніх 9,3 тис. грн. Для слюсарів вищої кваліфікації, енергетиків, зв'язківців, сигналістів і служби перевезень прибуток зросте з 7,8 тис. грн до 8,6 тис. грн. Тим, хто обіймає посади касирів, дренажників і працівників автоматизованих конструкторських пунктів – турнікетів, зарплатню збільшать з 5,6 тис. грн до 6,2 тис. грн. Допоміжному персоналу платитимуть 5,5 тис. замість 4,7 тис. грн., що є наразі.

У КП «Водоканал» щомісячний заробіток слюсарів високої кваліфікації, сантехніків, операторів насосних станцій, хлористів і зварників високого розряду зросте з 6,4 тис. до 8,6 тис. грн. Слюсарі та зварники низьких кваліфікацій отримуватимуть 6,2 тис. грн на противагу нинішнім 5 тис. грн. Допоміжний персонал збільшить прибутки з 3,9 тис. грн до 5,5 тис. грн.

Водночас у операторів теплопунктів і котелень, газівників і слюсарів високого розряду теплових комунальних підприємств зарплатня зросте з 6,8 тис. грн до 8,6 тис. грн. Слюсарі нижчої кваліфікації отримуватимуть 6,2 тис. грн замість 5,3 тис. грн. Зарплата допоміжного персоналу замість 3,9 тис. грн сягне 5,5 тис. грн.

Також на 10-15% зросте заробітна плата працівників комунальних підприємств «Зеленбуд», «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів», «Гідроспоруди», «Дніпроавтомост», «Дорсервіс», «Зооконтроль», «Міськсвітло» та «Ритуальні послуги».