Зубко назвав розмір   Курс долара, підвищення зарплат і розвиток нацекономіки. Ключові тези прес-конференції Гройсмана заробітної плати, яка б зупинила масовий виїзд трудових мігрантів до Європи / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко назвав розмір заробітної плати, яка б зупинила масовий виїзд трудових мігрантів до Польщі та країни східної Європи.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

За словами Зубка, наразі у Польщі працює понад мільйон українців. Своєю чергою, будівництво нових підприємств в країнах Східної Європи наразі безпосередньо розраховано на трудову міграцію з України.

Відео дня

Читайте такожУ Кабміні підрахували, скільки коштуватиме бюджету підвищення "мінімалки"

"Офіційні цифри щодо українців, які працюють закордоном ми орієнтовно можемо помножити на п’ять, тільки в Польщі працює понад мільйон. Невелика різниця у зарплаті в Україні порівняно з європейською дасть можливість нікуди не їхати. Працівник, який їде до Польщі, отримує зарплату – ‎800-1000 євро, або 25-30 тисяч грн. Але має додаткові витрати на житло, транспорт, тощо. Вважаємо, якщо в середньому зарплата підніметься до 16 тисяч гривень, це дасть можливість втримувати людей в Україні", - розповів Зубко.