Ярославський хоче купити

Національний банк України повернув власнику групи DCH Олександру Ярославському пакет документів про погодження покупки «Промінвестбанку» на доопрацювання.

Читайте такожУ НБУ підтвердили, що білоруський держбанк цікавиться "дочкою" російського "Сбербанку"

Як повідомила прес-служба НБУ, пакет повернули на доопрацювання у зв'язку з його неповною комплектацією, і, якщо необхідні документи будуть підготовлені, інвестор зможе подати пакет повторно.

Відео дня

Раніше, 15 грудня, в НБУ попереджали, що можуть відмовити Ярославському в узгодженні покупки «Промінвестбанку» у зв'язку з відсутністю згоди на цю операцію з боку материнської структури – російського «Внєшекономбанку».

Як повідомляв УНІАН, «Промінвестбанк» є одним із найбільших українських банків за обсягом активів і знаходиться у власності російської державної корпорації «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності («Внєшекономбанк»).

У травні поточного року «Внєшекономбанк» заявляв, що наглядова рада фінустанови розглянула пропозицію групи DCH Олександра Ярославського про придбання дочірньої структури банку в Україні, «Промінвестбанку» - і в планах DCH подати відповідну заявку в Національний банк.

Група DCH відома створенням одного з найбільших банків в Україні - «Укрсиббанку» і подальшим партнерством з міжнародною групою BNP Paribas до 2009 року, коли банк повністю перейшов у власність BNP Paribas.

Президент України Петро Порошенко 16 березня цього року своїм указом ввів у дію санкції щодо українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи «Сбербанк», «ВіЕс Банк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк» і «БМ Банк», терміном на 1 рік.

Санкції являють собою заборону на виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації і продажу фінустанов.