Отриману субвенцію розділили / фото zt-rada.gov.ua

Сьогодні на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради розподілили субвенцію з державного бюджету.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської міської ради.

«10 січня, під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради, було прийнято рішення про розподіл субвенцій та дотацій на суму 224, 5 млн грн. Зазначена сума складається з субвенцій та дотацій, які доведені місту відповідно до рішення обласної ради від 21 грудня 2018 року «Про обласний бюджет на 2018 рік»», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Про те, куди спрямують виділені кошти, розповіла в.о. директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук. Так, субвенцією передбачено цільові кошти для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у сумі 8,3 млн, видатки на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у розмірі 7, 9 млн грн, тощо.

« Вперше ми отримали субвенцію на суму 501, 8 тис. грн на обслуговування осіб, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Крім того, однією із сум субвенції на відшкодування виплат сім’ям  з дітьми та інших пільг та компенсацій  є надання державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію - 9, 7 млн грн»,  - зазначила, зокрема, Прохорчук.