Ілюстрація REUTERS

Найпопулярніша у світі криптовалюта біткойн (bitcoin) подешевшала до 13 тисяч доларів після того, як Південна Корея оголосила про підготовку законопроекту про повну заборону торгівлі криптовалютами, свідчать дані торгів.

Читайте також"На них чекає поганий кінець": Уоррен Баффетт спрогнозував майбутнє криптовалют

За даними порталу CoinMarketCap, станом на ранок біткойн дешевшав на 8,7%, до 13,13 тисячі доларів. На біржі Bitfinex криптовалюта опускалася в ціні на 6,3%, до 13,36 тисячі доларів, на GDAX - на 6,3%, до 13,47 тисячі доларів. А за даними порталу Coindesk, біткойн дешевшав на 11%, до 13,25 тисячі доларів, повідомляє Прайм.

Відео дня

Міністр юстиції Південної Кореї Пак Сан Гі заявив, що країна готує законопроект, що передбачає заборону торгівлі криптовалютами в країні, повідомляє телеканал CNBC. За словами міністра, влада стурбована ситуацією навколо віртуальних валют. Південна Корея є одним із найбільших ринків торгівлі біткойном і Ethereum.

У грудні агентство Bloomberg повідомляло, що влада країни розглядала різні заходи для обмеження спекуляцій на ринку криптовалют, у тому числі вони не виключали закриття криптовалютних бірж. Тоді Управління координації державної політики Південної Кореї висловлювало стурбованість щодо надмірного зростання криптовалютних спекуляцій.

Згідно з даними CoinMarketCap, криптовалюта Ethereum дешевшає на 15,8%, до 1,16 тисячі доларів, Ripple - на 17,5%, до 1,64 долара, Bitcoin Cash - на 2,5%, до 2,41 тисячі доларів. Капіталізація ринку криптовалют становить на даний момент 628,5 мільярда доларів. Частка біткойна - приблизно 35% всього ринку криптовалют, Ethereum - 18%, Ripple - 10%.

Сервіс CoinMarketCap дозволяє відстежувати середню ціну та капіталізацію кожної з існуючих на сьогоднішній день криптовалют. Під час підрахунку середньої ринкової ціни на біткойн в доларах агрегатор вираховує дані з більш ніж 20 бірж. Coindesk - медіаресурс, який спеціалізується на криптовалютах. Обчислює середню ціну біткойна за його доларової вартості на чотирьох найбільших світових криптобиржах: Bitfinex, Bitstamp, Coinbase і itBit.