Ілюстрація REUTERS

Сьогодні, 16 січня, курс найпопулярнішою кріптовалюти Bitcoin впав до 11 182 доларів, оновивши шеститижневий мінімум. Після рекордного за останній час падіння курс кріптовалюти трохи підвищився і до 15:05 за київським часом склав 12 191 долар за біткойн, повідомляє Сегодня.uа.

Читайте такожПутін наказав розробити "крипторубль" для уникнення санкцій – ЗМІ

Разом з тим добове падіння біткойна залишається істотним – "мінус" 10,27%. Одночасно з цим капіталізація Bitcoin опустилася до 192 мільярдів доларів.

Відео дня

Падіння курсу біткойна відбулося на тлі новин про наміри китайського уряду посилити контроль над торгівлею криптовалютами.

Раніше в Китаї вже були закриті всі великі криптовалютні біржі, що знаходяться під юрисдикцією країни, проте, на думку влади, цього недостатньо, і вона планує заблокувати доступ до місцевих і офшорних платформ, які дозволяють вести централізовану торгівлю, пише Cryptocurrency.

Заходи також будуть вжиті відносно фізичних осіб і компаній, які надають послуги маркетмейкинга, розрахунку та клірингу для централізованої торгівлі. При цьому невеликі однорангові транзакції забороняти не планується.

фото coindesk