Ілюстрація REUTERS

Найпопулярніша у світі криптовалюта біткойн (bitcoin) дорожчає на торгах у четвер, залишаючись на позначці близько 11 тисяч доларів, трейдери стежать за новинами про регулювання криптовалютного ринку, свідчать дані торгів.

Читайте такожЄвросоюз хоче контролювати криптовалюти на предмет відмивання коштів

За даними порталу CoinMarketCap, станом на ранок біткойн дорожчав на 7,15% - до 11,63 тисячі доларів. На біржі Bitfinex криптовалюта зростала в ціні на 8,52% - до 11,6 тисячі доларів, на GDAX - 8,3% - до 11,51 тисячі доларів. За даними порталу Coindesk, біткойн дорожчав на 1,56% - до 11,58 тисячі доларів, повідомляє Прайм.

Відео дня

Інші популярні криптовалюти також в плюсі, згідно з даними CoinMarketCap. Зокрема, Ethereum дорожчала на 10,95%, до 1,1 тисячі доларів, Bitcoin Cash - на 5,15%, до 1,7 тисячі доларів, Ripple - на 2,07% - до 1,38 долара. Капіталізація ринку криптовалют становить на даний момент 572,5 мільярда доларів. На частку біткойна припадає близько 34% всього ринку.

Основна увага інвесторів зосереджена на питанні регулювання ринку криптовалют. Зокрема, трейдери стежать за Південною Кореєю - у вівторок агентство Yonhap з посиланням на офіційне джерело повідомило, що там буде заборонений анонімний криптотрейдинг, починаючи з 30 січня. Джерело зазначило, що для торгівлі криптовалютою тепер кожен трейдер буде зобов'язаний ідентифікувати себе з допомогою банківського рахунку, а акаунти, що належать іноземцям та неповнолітнім, будуть заблоковані для операцій з цифровими валютами.

В той же час фінансовий аналітик, менеджер криптовалютного хедж-фонду BKCM Брайан Келлі, слова якого наводить телеканал CNBC, вважає, що через невизначеність щодо регулювання цифрових валют в Південній Кореї, зараз криптовалюти перебувають у перехідному періоді" - вони переходять з азіатських на американські та європейські ринки.

Зокрема, міністр економіки Швейцарії Йоханн Шнайдер-Амманн повідомив про своє бажання, щоб його країна стала "крипто-нацією". А державний секретар міністерства фінансів країни Йорг Гассер заявив, що у Швейцарії є величезний потенціал для розвитку крипторинку, однак поки ринок не настільки дисциплінований, як хотілося б".