Порошенко: Ми знаходимося в постійній співпраці з МВФ / фото УНІАН

Україна прискорить підготовку президентського законопроекту про створення антикорупційного суду до другого читання у Верховній Раді відповідно до зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом, які передбачають врахування рекомендацій Венеціанської комісії.

Читайте такожРада фінансової стабільності назвала основний ризик для України

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Відео дня

«Ми знаходимося в постійній співпраці з МВФ. Я хочу подякувати Девіду Ліптону (заступник голови МВФ - УНІАН) і Крістін Лагард (голова МВФ - УНІАН) за чудову зустріч, на якій було визначено, що і коли конкретно має бути зроблено, включаючи антикорупційний суд. Моя ініціатива (щодо створення антикорупційного суду - УНІАН) знаходиться в парламенті, і ми прискорили зустріч юридичних експертів, щоб підготувати цей законопроект до другого читання», - сказав Порошенко.

За словами президента, Україна не прагне заморозити процес реформ в зв'язку з політичним циклом (майбутні вибори – УНІАН) і має намір досягти значного прогресу у формуванні якісного інвестиційного клімату і, отже, економічного зростання.

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня 2017 Порошенко вніс в парламент проект закону про Вищий антикорупційний суд. Також голова держави зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд". Обидва законопроекти визначені як невідкладні.

24 грудня президент заявив про важливість продовження співпраці з МВФ в 2018 році. За словами директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, Україна повинна скористатися сприятливими зовнішніми обставинами, що включають зростання світової економіки, для проведення реформ і прискорення економічного зростання.

У МВФ раніше відзначали, що для завершення четвертого перегляду програми співпраці і отримання п'ятого траншу Україні необхідно забезпечити відповідність пенсійної реформи цілям співробітництва, включаючи довгострокову фінансову стійкість Пенсійного фонду, а також прийняти закон про приватизацію, привести тарифи на газ у відповідність з імпортним паритетом, а також створити антикорупційний суд і прийняти бюджет на 2018 рік з дефіцитом не більше 2,5% ВВП.

Національний банк України розраховує в 2018 року отримати два транші кредиту в рамках програми з Міжнародним валютним фондом на суму 3,5 млрд дол.