Ілюстрація REUTERS

Аудиторська компанія "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" подала до суду на Національний банк України з вимогою визнати незаконним і скасувати індивідуальний акт.

Читайте такожУ націоналізованому "ПриватБанку" розповіли, коли держава його продасть

Про це йдеться в зареєстрованому Окружним адмінсудом Києва позові від 23 січня.

Відео дня

«Позивач звернувся в суд з позовом до Національного банку України, в якому просить визнати протиправним та скасувати індивідуальний акт; визнати дії протиправними; зобов'язати вчинити певні дії. Суперечка виникла через публічно-правові відносини, які належать до юрисдикції адміністративних судів і повинна розглядатися в порядку адміністративного судочинства», - йдеться в документі.

Про який акт йдеться, не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України виключив компанію "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Підставою для прийняття такого рішення, за інформацією НБУ, стало підтвердження "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" недостовірної інформації про фінансово-господарську діяльність «Приватбанку».

Компанія «ПрайсвотерхаусКуперс» не згодна з рішенням Національного банку України про виключення з реєстру аудиторів банків і має намір його оскаржити.