Ілюстрація / REUTERS

За 2017 рік одеські та южненські портовики випили пива більш ніж на півмільйона гривень.

Про це повідомляє ГО "Офіс Регіонального Розвитку" (ОРР) на сторінці в Facebook.

"Напередодні Нового року Одеська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" придбала солодового пива на 240 тисяч гривень. І сталося це вдруге за рік. Колеги портовиків з Южного також добряче "затарились" пивом", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВідповідь тим, хто навчився обманювати ProZorro: Порошенко підписав закон про моніторинг держзакупівель

Як розповіли в Офісі Регіонального Розвитку, перший пивний тендер 2017 року відбувся у травні. Ця інформація опублікована на порталі публічних закупівель ProZorro. Тоді "Пиво в кегах, пляшках, банках фасоване в асортименті" обійшлося Адміністрації Одеського морського порту у 200 тисяч гривень. Тендер виграло ТОВ "ШАТЛ КОМЕРС".

Другий тендер відбувся в листопаді минулого року. Цього разу замовником стала Южненська філія АМПУ. Пиво коштувало підприємству майже 100 тисяч гривень, а переможцем тендеру стало ТОВ ПКФ "КОМТОП".

Третя, закупівля відбулася в грудні, перед Новим Роком. "І знову Одеська філія, і переможець – знову "ШАТЛ КОМЕРС". Брали солодове кегами по 30 і 50 літрів, а також у звичайних пляшках", - пишуть в ОРР.

Зазначається, що ГО "Офіс Регіонального Розвитку" вже підготував відповідне звернення, щоб дізнатися, для чого Адміністрації портів за бюджетні кошти закуповувати пиво.

"Тим паче, що практика "хмільних закупівель", очевидно, не нова. Наприклад, у 2011 році "Одеський морський торговий порт" витратив майже 400 тисяч гривень на 45 тисяч літрів пива для своїх співробітників", - додали в ОРР.