bank-ua.com

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виявив факти неправомірного заволодіння групою позичальників ліквідованого "Смартбанка" засобами фінустанови напередодні його банкрутства на загальну суму 391,3 мільйона гривень.

Читайте такожВкладникам "Смартбанка" завершили масові виплати

Як повідомляється на сайті фонду, в результаті цих дій оцінна вартість активів банку на рівні 36,06 мільйона гривень опинилася в 11 разів нижче їх балансової вартості.

Відео дня

За інформацією фонду, активи на 243 мільйонів гривень являють собою кредити під заставу неіснуючих товарів в обороті та обладнання, а за кредитами на 148,1 мільйона гривень забезпечення було виведено.

Також повідомляється, що за результатами виявлених маніпуляцій з активами фонд подав сім заяв про вчинення кримінальних злочинів. Досудове розслідування триває.

Довідка УНІАН. Банк "Ринкові технології", перейменований в жовтні 2014 року в "Смартбанк", працював на ринку України з 2010 року.

Національний банк України прийняв рішення про віднесення "Смартбанка" до категорії неплатоспроможних 25 травня 2016 року. Фонд гарантування почав ліквідацію "Смартбанка" з 25 липня 2016 року.