Фінансовий комітет Ради схвалив призначення Смолія на посаду голови Нацбанку / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує парламенту звільнити з посади голови Національного банку Валерію Гонтареву й призначити на цю посаду Якова Смолія, який наразі виконує обов'язки глави регулятора.

Читайте такожУ Нацбанку показали, де знаходиться Гонтарева (фото)

Про це повідомив журналістам перший заступник голови комітету Михайло Довбенко, коментуючи підсумки засідання з розгляду проектів постанов Верховної Ради №7500 і №7501, поданих до парламенту президентом Петром Порошенком.

Відео дня

«Голосування було позитивним», - сказав Довбенко, зазначаючи, що йдеться про проекти постанов, внесених Порошенком.

Сьогодні, 5 лютого, голова парламенту Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада розгляне призначення нового голови НБУ після схвалення кандидатури профільним комітетом і співбесіди з усіма фракціями парламенту, що можливо до кінця лютого.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 18 січня запропонував звільнити з посади голови Національного банку Валерію Гонтареву, яка подала главі держави прохання про відставку, й призначити на її місце Якова Смолія, який наразі виконує обов'язки голови НБУ.

Голова НБУ Валерія Гонтарева після трирічного перебування на посаді подала президенту прохання про відставку з 10 травня 2017 року та пішла у тривалу відпустку.

Із 11 травня 2017 року обов'язки голови НБУ виконує перший заступник голови Нацбанку Яків Смолій.