Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Олександр Жолудь не виключає рекапіталізацію банку «Надра» державою до вирішення питання реструктуризації зовнішньої заборгованості фінансової установи.

Про це він повідомив у бесіді з кореспондентом УНІАН.

Експерт вважає, що затягування або швидке вирішення проблеми банку «Надра» навряд чи будь-яким чином вплине на довіру до банківської системи з боку населення. Це пов`язано з тим, що на сьогодні рівень недовіри до банків і так надзвичайно високий.

Відео дня

«Зараз загальний рівень недовіри до банківської системи, незважаючи на те, що трохи зменшився в порівнянні з осінню минулого року, все одно залишається високим, а це означає, що чекати якогось покращення ситуації, навіть на фоні хороших новин у банку «Надра», не доводиться», - сказав О.Жолудь.

Таким чином, за його словами, єдиними, хто може постраждати через відсутність оперативних заходів щодо відновлення фінансового стану банку «Надра», є його вкладники.

«Основна проблема з банком «Надра» це те, що він достатньо великий, з великим обсягом депозитів, у той час як засобів під виплату цих депозитів у фінансової установи просто немає, як, власне, їх немає ні в Держбюджеті, ні в Національного банку України», - вважає О. Жолудь.