Вирішити питання банку «Надра» до кінця цього року навряд чи вдасться, вважає заступник міністра фінансів України Валерій АЛЬОШИН.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на брифінгу В.АЛЬОШИН заявив: «З урахуванням того, що у нас завершення бюджетного року, і грудень завжди, в будь-якому бюджетному процесі, найскладніший місяць, говорити про те, що цього місяця, крім ухвалення якогось принципового рішення щодо банку, також будуть проведені якісь конкретні заходи, я б не наважився». Він зазначив, що Мінфін проводить активні переговори з Національним банком України з метою пошуку шляхів вирішення проблеми банку «Надра».

Також В.АЛЬОШИН вважає, що в грудні здійснюватиметься загальна оцінка стану банку, а також оцінка ступеня реалізації домовленостей, досягнутих раніше з акціонерами банку і потенційними інвесторами.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, виконуючий обов`язки міністра фінансів України Ігор УМАНСЬКИЙ 11 листопада ц.р. заявив, що Міністерство фінансів до кінця тижня (до 15 листопада) сподівається одержати рішення Ради кредиторів щодо реструктуризації зовнішніх зобов`язань банку «Надра». За його словами, представники уряду також беруть участь в переговорному процесі з реструктуризації зобов`язань банку.

Загальний обсяг зовнішніх зобов`язань банку «Надра» становить близько 830 млн. грн. На сьогодні вже реструктуровано близько чверті цієї суми.

17 листопада директор Департаменту участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймур БАГІРОВ повідомив, що переговори з реструктуризації зовнішніх зобов`язань банку «Надра», які планувалося закінчити до 15 листопада, затягуються.

24 листопада банк «Надра» домовився з кредиторами і підписав відповідні документи про умови реструктуризації єврооблігацій на суму 175 млн. дол. Для завершення процесу реструктуризації зовнішньої заборгованості банку «Надра» залишилося досягти домовленості з Комітетом кредиторів.

ВАТ КБ «Надра» почало свою діяльність в жовтні 1993 року.

Активи банку на 1 жовтня 2009 року становили 25,893 млрд. грн., зобов`язання – 25,392 млрд. грн., власний капітал – 500,571 млн. грн., статутний капітал - 390,363 млн. грн.

За підсумками 9 міс. 2009 року «Надра Банк» одержав збиток у розмірі 1,34 млрд. грн.

Найбільшими акціонерами банку «Надра», станом на 1 липня 2009 р., були компанії «Novartik Trading Limited» (60,9967%) і «Manmade Enterprises Limited» (30,7406%).

У банку «Надра» з 10 лютого 2009 р. введено тимчасову адміністрацію.