До кінця поточного року різких коливань курсу долара до гривні, швидше за все, не буде, якщо НБУ своєчасно прореагує на виклики ринку.

Таку точку зору висловив у коментарі агентству УНІАН директор департаменту казначейських операцій «Брокбізнесбанку» Ігор ДАВИДЕНКО.

На його думку, "відносне зміцнення гривні до долара, яке ми спостерігаємо протягом останніх тижнів, нестабільне, тому що проблеми в економіці країни є, а дефіцит бюджету продовжує зростати". Ці фактори можуть негативно вплинути на курс гривні по відношенню до інших валют у майбутньому, прогнозує експерт.

Відео дня

Як зазначив І.ДАВИДЕНКО, в період з 7 по 11 грудня спостерігалася стабілізація курсу долара до гривні на рівні 7,98-8,00 грн./дол. Він підкреслив, що пропозиція продовжує перевищувати попит, що дозволило НБУ чотири рази виходити на ринок із покупкою валюти.

За словами експерта, дії НБУ з підтримки курсу долара до гривні на рівні 7,98-8,00 грн./дол. допоможуть уникнути різких коливань курсів і трохи поповнити резерви. Також це допомагає ринку стабілізуватися на нинішньому рівні, вважає він.