За умови затвердження списку стратегічних проектів, створення біржі інвестпроектів, активної інформаційної кампанії Україна може вийти на докризовий рівень за обсягом залучення інвестицій вже у 2010 році.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку сьогодні під час прес-конференції висловив голова Національного агентства України з іноземних інвестицій і розвитку Сергій ТАРАН.

«Це абсолютно реальне завдання… Я думаю, що на докризовий рівень (залучення інвестицій – УНІАН) ми зможемо вийти наступного року. Може йтися про суму від 10 млрд. доларів», - підкреслив він.

Відео дня

С.ТАРАН також зазначив, що це поки що умовна цифра, оскільки інвестиційні пропозиції, які на сьогодні розроблені, вимагають доопрацювання у плані цифр.

Він також повідомив, що агентство розробило 10 стратегічних інвестиційних проектів, які будуть подані на розгляд уряду для затвердження і подальшої роботи над ними. Передбачено, що на базі цих стратегічних проектів і 40 інших галузевих і регіональних інвестпроектів буде сформований портфель для цільового пошуку іноземних інвесторів.

Довідка УНІАН. Національне агентство України з іноземних інвестиції і розвитку, створене в січні 2009 р. у рамках антикризових заходів уряду, є центральним органом виконавчої влади і підпорядковане безпосередньо Кабінету міністрів. Має спеціальний статус як єдина контактна точка для всіх іноземних інвесторів.