Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ обіцяє оприлюднити інформацію щодо реального стану економіки держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час вручення державних премій ім. Тараса Шевченка в Каневі.

Відео дня

«Я обов'язково обнародую інформацію, яка у нас буде зроблена разом з міжнародним аудитом, відносно ситуації в країні», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

При цьому він прогнозує, що ця інформація буде неприємною. «Я вважаю, що вона буде для нас з вами, м'яко кажучи, не зовсім приємною, але ми повинні жити правдою, як в своїх заповітах писав Великий Кобзар».

В.ЯНУКОВИЧ пообіцяв, що завжди говоритиме правду суспільству, і це, на його думку, є обов'язковою умовою, яка дозволить навести лад в країні і забезпечити громадянам нормальне життя.

«Тому що останніх два роки рівень життя в країні загальмувався, і в порівнянні з тими ж сусідами, до прикладу Росією, - вони вже підвищуватимуть п'ятий раз соціальні стандарти для своїх пенсіонерів, для малозабезпечених людей, - ми жодного разу цього не зробили для наших людей», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, зазначивши, що це несправедливо.

Глава держави підкреслив, що для поліпшення життя людей потрібно, аби в Україні сформували професійний уряд, який «цілодобово працював би над вирішенням багатьох проблем, що накопичилися в нашій державі». «Це буде зроблено найближчим часом», - пообіцяв Президент.