Національний банк України пропонує розширити режим функціонування поточних банківських рахунків військових частин Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ), які дислокуються на території України.

Про це говориться в обнародуваному на сайті НБУ проекті змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній та іноземних валютах.

Нацбанк пропонує доповнити перелік дозволених операцій з поточних рахунків в іноземній валюті військових частин ЧФ РФ, зокрема наступними: перерахування коштів на власний поточний рахунок в уповноваженому українському банку; перерахування коштів на поточний рахунок іншої військової частини ЧФ РФ, який відкрито в уповноваженому банку України; перерахування премій на поточні рахунки військовослужбовців - нерезидентів, відкритих в уповноважених банках України.

Відео дня

Нацбанк також доповнив дозвіл на перерахування іноземної валюти на рахунок відповідних органів Російської Федерації, з якого було здійснено фінансування військових частин ЧФ РФ, припискою про те, що перерахування може здійснюватися «відповідно до законодавства Російської Федерації».

У запропонованих змінах до Інструкції також визначається режим функціонування поточних рахунків фізичних осіб - нерезидентів, які зареєстровані в Україні як підприємці.