Опозиція виступає за виділення кредиту Міжнародного валютного фонду Україні тільки після того, як Верховна Рада прийме ряд рішень про неможливість використання коштів МВФ у якості розрахунків з "РосУкрЕнерго" через рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торговельної палати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказано у листі опозиційного уряду директорові-розпорядникові МВФ і членам Ради директорів МВФ, який було затверджено сьогодні під час засідання опозиційного уряду.

У листі зазначено, що існує прямий ризик для реалізації економічної політики у рамках "угоди стенд-бай", який виник у зв'язку з поверненням в політику і економіку компанії "РосУкрЕнерго" і нещодавнім рішенням Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма за позовом РУЕ.

Відео дня

"Ми вважаємо, що у поверненні "РосУкрЕнерго" в Україну зацікавлені Дмитро ФІРТАШ, його довірене лице і один з "хрещених батьків" РУЕ - міністр палива і енергетики Юрій БОЙКО. Цьому прямо сприяють Сергій ЛЬОВОЧКІН - голова Адміністрації Президента і Валерій ХОРОШКОВСЬКИЙ - голова Служби безпеки України. Враховуючи існуючу в державі субординацію, такі їх дії не можуть відбуватися без згоди і підтримки Президента Віктора ЯНУКОВИЧА", - сказано у листі.

Як зазначає опозиційний уряд, є усі підстави вважати, що левова частка коштів нового кредиту МВФ, у разі його надання, може бути розікрадена і використана не за призначенням, а для розрахунків з "РосУкрЕнерго" і компенсації, як мінімум, 5,4 млрд. доларів власникам "РосУкрЕнерго".