Цього року Україна очікує одержати один транш нового кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ), еквівалентний близько 10 млрд. грн.

Про це кореспонденту УНІАН повідомило джерело в уряді.

Співрозмовник агентства заачив, що такий варіант передбачений в узгодженому на сьогодні Меморандумі про співпрацю України і МВФ.

Відео дня

«Цього року планується одержати один транш і його розмір приблизно еквівалентний 10 млрд. грн.», - сказало джерело.

Як повідомляв УНІАН, в уряді сподіваються, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) прийме рішення про продовження співпраці з Україною до кінця липня. Про це 14 липня журналістам повідомив віце-прем`єр-міністр України Сергій ТІГІПКО.

Він зазначив, що засідання Ради директорів МВФ планується провести 28 липня.

«Думаю, що на цьому засіданні буде прийняте рішення», - сказав С.ТІГІПКО.

Він також повідомив, що 14 липня на засіданні Кабінет міністрів схвалив Меморандум про продовження співпраці з МВФ, і висловив сподівання, що незабаром документ буде підписаний Президентом і головою Національного банку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України і місія Міжнародного валютного фонду на початку липня погодили програму співпраці між Україною і МВФ на наступні 2,5 роки.

Переговори відбулися за участю Національного банку України.

3 липня 2010 року МВФ оголосив про досягнення на рівні експертів домовленості про виділення Україні позики на суму 14,9 млрд. дол. США.