Уряд планує випустити облігації для відшкодування податку на додану вартість за 2009 рік на суму 16,4 млрд. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Сергій ТІГІПКО сьогодні в коментарі журналістам.

«Ми зробили відповідні перевірки (щодо компенсації ПДВ – УНІАН), і сьогодні можна вже сказати, що це 16,4 млрд. грн. По 2009 року на цю суму будуть випущені ПДВ-облігації», - сказав С.ТІГІПКО.

Відео дня

Довідка УНІАН. Для погашення накопиченої за 2009 рік і простроченої бюджетної заборгованості з відшкодування ПДВ уряд має намір випустити на суму боргу облігації внутрішньої державної позики, які матимуть вільний обіг на фондовому ринку. Це будуть цінні папери в електронному вигляді, якими будуть підтверджені зобов`язання держави з виплат. Термін обігу паперів - 5 років під 5,5% річних. Планується, що щороку гаситиметься по 20% ПДВ-облігацій.

Раніше ДПАУ повідомляла, ПДВ-облігації будуть випущені на 17,7 млрд. грн., що становить 91% від 19,440 млрд. грн. – суми простроченої заборгованості держави з відшкодування податку на додану вартість. На таку суму було подано 2569 заяв на оформлення відшкодування ПДВ шляхом видачі облігацій внутрішньої державної позики.

15 липня прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ повідомив, що випуск ПДВ-облігацій для погашення боргів з податку на додану вартість планується почати з 1 серпня.