За відсутності радикальних економічних реформ, поліпшення якості роботи державного управління і реформування житлово-комунального сектора, Україна може зіткнутися із загрозою дефолту. Таку думку в коментарі УНІАН висловив провідний експерт Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир ДУБРОВСЬКИЙ.

За його словами, внутрішні борги - зокрема, неповернений ПДВ - останніми роками лише збільшувалися. "Існуючий на сьогодні дефіцит бюджету вже нічим покривати, і подальше накопичення боргу неприпустиме", - заявив В. ДУБРОВСЬКИЙ.

Він підкреслив, що економічне зростання України нині залежить виключно від проведення структурних реформ, які понизили б залежність вітчизняної економіки від світової кон'юнктури.

Відео дня

"Зовнішні ризики дефолту існують завжди, зараз вони теж досить сильні. Не виключена друга хвиля світової економічної кризи, про яку зараз багато хто говорить. І тоді загроза дефолту ще більше посилитися. Але, звичайно, такі речі завжди обумовлені внутрішніми причинами. Якщо країна живе відповідно до статків, забезпечує нормальне функціонування бюджету, і не влізає в борги, то ніякі зовнішні обставини не зможуть змусити її піти на дефолт", - сказав В. ДУБРОВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня російський економіст, президент компанії "Неокон" Михайло ХАЗІН заявив, що Україну чекає дефолт і погіршення рівня життя населення. Економічна ситуація в Україні, за словами М. ХАЗІНА, плачевна через накопичення внутрішніх і зовнішніх фінансових зобов'язань. "Одне з двох: або буде дефолт у тому чи іншому вигляді, тому що накопичені за попередні роки зобов'язання нікуди не поділися, або потрібно ще щось робити радикальне", - вважає економіст.