Уряд ФРН затвердив закон про додаткові заходи з виконання бюджету, який передбачає скорочення бюджетних витрат до 2014 року на 80 мільярдів євро, повідомляє DW-WORLD.

За даними Tagesschau, третину від загальної запланованої суми зниження витрат, або 30 мільярдів євро, планується заощадити за рахунок зменшення соціальних виплат малозабезпеченим верствам населення.

Зокрема, з наступного року одержувачі соціальної допомоги для безробітних будуть позбавлені виплат із догляду за дитиною (Elterngeld). Також будуть скасовані державні доплати на пенсійне страхування для безробітних.

Відео дня

Збільшення повноваження Федерального агентства з праці, яке тепер зможе саме вирішувати, наскільки доцільні виплати в тому або іншому випадку. Уряд також планує позбавити одержувачів допомоги виплат на житло.

З 2011 року влада також вводить новий податок на авіасполучення, який, як очікується, повинен приносити до скарбниці мільярд євро щорічно. Як повідомляє AFP, це призведе до подорожчання квитків: так, вартість квитка на середні перельоти від 2500 до 6000 кілометрів може зрости на 25 євро, а для трансатлантичних рейсів - на 45 євро.