Міністр фінансів Японії Есіхіко Нода пригрозив сьогодні, що підніме на міжнародному рівні питання про країни, які, за його словами, свідомо занижують курси своїх валют для отримання торговельних вигод, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

На прес-конференції в Токіо міністр у зв'язку з цим особливо говорив про Китай. Нода закликав його послідовно провести реформу, щоб дозволити юаню швидше зміцнюватися по відношенню до долара та інших валют.

За словами міністра, передає ІТАР-ТАРС питання про валютні курси буде в центрі дискусії на нараді голів фінансових відомств і центробанков двадцяти провідних країн світу, яке пройде у п'ятницю-суботу в Південній Кореї. "Японія, - сказав він, - не може закривати очі на крайню нестабільність валютних ринків і вживе рішучих заходів у разі потреби".

Відео дня

Курс ієни по відношенню до американського долара зараз знаходиться на найвищому рівні за останні 15 років. Це послаблює позиції японського бізнесу, оскільки підриває конкурентоспроможність його товарів і скорочує прибутки від операцій за кордоном при перерахунку в національну валюту.