Рішення з приводу питання про докапіталізацію «Банку Надра» і «Родовід Банку» буде прийняте до кінця цього місяця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови Національного банку України Сергій АРБУЗОВ журналістам у середу.

«До кінця місяця буде прийняте рішення, будуть озвучені результати аудиторської перевірки і відразу буде прийняте рішення про термін докапіталізації», - сказав С.АРБУЗОВ, при цьому він уточнив, що йдеться про «Банк Надра» і «Родовід Банк».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, голова Національного банку України Володимир СТЕЛЬМАХ заявив, що аудит «Банку Надра» має бути завершений до 30 жовтня ц.р. Під час аудиту має бути визначена потреба в його докапіталізації.

Раніше НБУ заявляв, що оцінює необхідність у докапіталізації «Банку Надра» на рівні 10 млрд. грн. Передбачалося, що ці кошти будуть внесені до капіталу банку Мінфіном і приватним інвестором на паритетних умовах.

Необхідність у докапіталізації «Родовід Банку» регулятор оцінює у 5,8 млрд. грн.

Довідка УНІАН. «Банк Надра» розпочав свою діяльність у жовтні 1993 року, сьогодні входить до групи найбільших банків України.

З 10 лютого 2009 року в «Банку Надра» була введена тимчасова адміністрація, з 10 лютого 2010 року Нацбанк продовжив її дію ще на один рік – до 9 лютого 2011 року.

У травні 2010 року були зроблені заяви про можливу спільну докапіталізацію «Банку Надра» на паритетних умовах за участю держави і власника міжнародної холдингової компанії Group DF Дмитра ФІРТАША.

«Родовід Банк» зареєстрований у 1990 році, на сьогодні входить до групи найбільших банків України.

З 16 березня 2009 року у «Родовід Банку» працює тимчасова адміністрація Нацбанку.

У 2009 році «Родовід Банк» був докапіталізирований за участю держави, в результаті чого Міністерство фінансів України стало власником 99,9907% акцій банку.