Прем’єр-міністр Микола АЗАРОВ та представниками місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду узгодили компромісні підходи з усіх пунктів Меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного між Україною і МВФ.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

Як зазначається у повідомленні, зустріч М.АЗАРОВА та представників МВФ з метою погодження тексту Меморандуму, який укладається в рамках чергового перегляду програми співробітництва України та МВФ, пройшла сьогодні.

Відео дня

За даними Кабміну, “місія відзначила, що уряд України повністю виконує взяті на себе зобов’язання та здійснює ефективну політику макроекономічної стабілізації”.

В понеділок місія МВФ представить уряду України остаточно погоджений текст Меморандуму і Заяву за підсумками роботи місії.

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Таноса АРВАНІТІСА перебуває в Україні для перегляду програми співпраці щодо кредиту stand-by, схваленої в липні 2010 року.

Програма співпраці передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 млрд. дол. Термін дії програми становить 2,5 року. Кошти залучаються під ставку 3,5% річних.

Відразу після схвалення програми співпраці Україна одержала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд. дол. Другий транш кредиту очікується в грудні, проте для цього необхідно виконати всі параметри програми співпраці з МВФ.