Уряд України залучить радників для визначення подальшої долі рекапіталізованих державою банків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні глава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс АЛЬЄР під час п`ятої щорічної банківської конференції Адама Сміта в Києві.

“Будуть найняті радники, і вони дадуть оцінку, який кращий шлях вирішення цих проблем”, - сказав М.АЛЬЄР.

Відео дня

За його словами, перша мета, з якою була здійснена рекапіталізація банків за участі держави, а це стабілізація банківської системи, була досягнута. Тепер йдеться про пошук ефективного шляху мінімізації бюджетних витрат на ці банки.

У свою чергу керівник групи радників віце-прем`єр-міністра України з економічних питань Тимур БАГІРОВ заявив, що актуальним залишається питання реструктуризації проблемної заборгованості в цих банках. На сьогодні залучити кошти, які держава вклала в рекапіталізовані банки, враховуючи їх стан, поки що не представляється можливим.

Т.БАГІРОВ відзначив, що на даному етапі вирішується питання, кого саме Міністерство фінансів України залучить як радників для вирішення цієї проблеми.

У червні 2009 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків – «Укргазбанку», «Родовід Банку» і банку «Київ».

На сьогодні Мінфін є власником 99,9721% акцій «Родовід Банку». Частка держави в капіталі «Укргазбанку» становить 87,72%. У капіталі банку «Київ» державі належить 99,93%.