В уряді створено робочу групу, яка займатиметься врегулюванням окремих положень Податкового кодексу.
Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів, про це прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ заявив журналістам під час візиту до Лівії.
М.АЗАРОВ зазначив, що таку групу створено за його дорученням, і очолив її перший віце-прем'єр-міністр України Андрій КЛЮЄВ.
Прем'єр-міністр закликав представників малого бізнесу, які працюють за спрощеною системою оподаткування, вести діалог з урядом: «Краще за все вирішувати ці питання не у наметових містечках або деінде. Краще за все питання врегулювання положень Податкового кодексу вирішувати шляхом ведення діалогу. І я перед від’їздом до Лівії створив робочу групу під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Андрія КЛЮЄВА, до складу якої входять всі необхідні спеціалісти, у тому числі голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталій ХОМУТИННІК. Я попросив, щоб ця робоча група протягом кількох днів ще раз повернулася до положень Податкового кодексу, які не влаштовують людей, що працюють за спрощеною системою оподаткування. Я глибоко переконаний, що компроміс буде знайдено», - зазначив М.АЗАРОВ.
Як повідомляв УНІАН, А.КЛЮЄВ зустрічався з протестуючими в Києві підприємцями для обговорення норм Податкового кодексу у вечорі 22 листопада, також планує провести такі зустрічі сьогодні у вечорі та завтра. «Я думаю, що до кінця завтрашнього дня (24 листопада – УНІАН) ми вже сформулюємо всі розумні пропозиції, які будуть підтримані», - сказав А.КЛЮЄВ.
Він зазначив, що “розумні” зауваження і пропозиції підприємців стосовно Податкового кодексу будуть найближчим часом враховані у законопроекті про внесення змін до Податкового кодексу.