Учасники акції протесту проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності вимагають порушити кримінальну справу за фактом викрадення їхнього майна на суму понад 300 тис. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-служба Громадянського руху "Спільна справа", зокрема, сьогодні комендант наметового містечка Олег АХТИРСЬКИЙ звернувся до Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві із заявами від мешканців наметового містечка з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 186 Кримінального кодексу України “за фактом викрадення їхнього майна на загальну суму понад 300 тис. грн., яке було здійснено в ніч на 3 грудня співробітниками Державної виконавчої служби, Управління благоустрою Київської міської державної адміністрації та бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут".

В повідомленні також зазначається, що генеральний координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр ДАНИЛЮК звернувся до парламентської опозиції з проханням ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування фактів перешкоджання участі громадян України у мирних акціях протесту, що відбувались в Україні в період з 22 листопада по 6 грудня.

Відео дня

Як повідомлялося, в ніч на 3 грудня комунальні служби за рішенням суду під охороною міліції демонтували на Майдані Незалежності наметове містечко учасників акції протесту проти Податкового кодексу.