Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН не виключає, що при скороченнях урядовців витрати держбюджету тимчасово можуть збільшитися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції.

«Це може призвести навіть до певного збільшення витратної статті, яка стосується заробітної плати, тимчасово», - відзначив спікер.

Відео дня

За його словами, «треба з людиною розрахуватися, а ви ж чудово розумієте, що в міністерствах і відомствах працюють люди, які добре знають законодавство».

«Це ж ми не звільняємо працівника, який працює в рільничій бригаді або на тваринницькій фермі, якому сказали, що ти звільнений, він шапку поправив і пішов», - сказав В.ЛИТВИН.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав указ про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади.

Замість 112 органів центральної виконавчої влади створені 63. З них 16 міністерств, 28 служб, 12 агентств і 7 інспекцій. Кількість членів Кабінету міністрів Президент скоротив з 26 до 17 осіб.

10 грудня Кабінет міністрів України ухвалив рішення скоротити чисельність державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади і підлеглих їм територіальних органах, не менш ніж на 30%.

13 грудня на засіданні Ради регіонів Президент заявив, що найближчим часом розпочнеться другий етап адміністративної реформи, який полягатиме в оптимізації системи місцевих органів влади.

Звертаючись, зокрема, до присутніх керівників місцевих органів влади, Президент «по-доброму» попросив їх скоротити бюрократичні апарати цих органів влади.