Кабінет міністрів України підготував перелік інвестиційних проектів по різних галузях для реалізації до 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ повідомив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

Зокрема, він зазначив, що в перелік увійшли 125 стратегічно важливих галузевих і регіональних інвестпроектів загальною вартістю близько 200 млрд. грн.

Відео дня

Він підкреслив, що 714 інвестпроектів будуть реалізовані за пріоритетними напрямками соціально-економічного розвитку на загальну суму близько 900 млрд. грн.

М.АЗАРОВ повідомив, що для реалізації цих проектів залучатимуться кошти світових, європейських і російських фінансових організацій і приватних інвесторів. Уряд підтримуватиме регіональні проекти, які стосуватимуться розробки нафтогазових родовищ, що дасть можливість у перспективі вийти на видобуток 10,3 млрд. кубометрів природного газу і збільшить надходження до бюджету до мільярда гривень за рік; налагодження серійного виробництва літаків Ан-140 і Ан-148, розробки турбореактивного двоконтурного двигуна АІ-222-28. Також буде подана підтримка проектам у сфері сільгоспмашинобудування, зокрема, щодо технічного переоснащення тракторного виробництва на «Південмаші», будівництву комплексів з переробки і зберіганню сільгосппродукції.

За словами М.АЗАРОВА, буде надана підтримка проектам у металургійній галузі з виробництва сталі і прокату, зокрема, на «Запоріжсталі» і Донецькому металургійному заводі. Реалізація цих проектів істотно знизить собівартість прокату, зазначив прем`єр.

Він також повідомив, що буде надана підтримка проектам у галузі високих технологій, зокрема, з виробництва супутникової навігаційної апаратури для користувачів системою «ГЛОНАСС» у Харківському інституті радіотехнічних вимірювань.