Кіровоградська область підпише угоду з Кабінетом міністрів України про регіональний розвиток з обсягом фінансування на загальну суму 8,2 млрд. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на колегії в обласній адміністрації повідомила перший заступник начальника Управління економіки Кіровоградської ОДА Ніна РАХУБА.

За її інформацією, угодою передбачена реалізація протягом трьох років 21 спільного проекту і 88 об`єктів соціального значення на суму 8,2 млрд. грн. Документ буде підписаний між Кабінетом міністрів, Кіровоградською обласною адміністрацією та обласною радою.

Відео дня

За словами Н.РАХУБИ, передбачено створення 6,5 тис. робочих місць, залучення в економіку області недержавних інвестицій у сумі 6,2 млрд. грн, зокрема прямих іноземних інвестицій - 3,3 млрд. грн.

Фінансування насамперед буде направлено на вирішення проблем соціально-економічного характеру міст Кіровоград, Олександрія, Долинська, також Олександрійського, Кіровоградського, Маловиськівського, Петровського районів області. Зокрема, йдеться про введення в експлуатацію найбільшого в Європі Новокостянтинівського родовища уранових руд, забезпечення належного стану 180 км автомобільних доріг, введення в експлуатацію 71,2 тис. квадратних метрів житла та інших заходах.

Колегія схвалила проект угоди, тепер це мають зробити депутати Кіровоградської обласної ради. Підписання угоди з Кабінетом міністрів України заплановане на квітень 2011 року.