У січні 2011 року через централізовану систему приймання звітності ДПС України отримано 1 153 564 звітів, декларацій, розрахунків від 145 тис. платників податків, що значно більше ніж у попередніх періодах  2010 року, повідомили УНІАН в Інформаційно-довідковому Департаменті Державної податкової служби України.

Позитивно на подання звітності в електронному вигляді вплинула   норма Податкового кодексу України (п. 49.4 ст. 49 розділу ІІ) стосовно подання звітності в електронному вигляді великими та середніми підприємствами.

Значну частку із загальної кількості платників, що звітують в електронному вигляді становлять платники податку на додану вартість. Так,  у січні місяці цього року кількість платників ПДВ, що звітували в електронному вигляді, склала  97 964 платників ПДВ. Порівняно з груднем 2010 р. кількість платників ПДВ, що подали податкову звітність засобами E_mail збільшилась на 11 тис. платників.

Відео дня

Як відзначають в ДПСУ, подання податкової звітності в електронному вигляді – це крок для реалізації доручення Президента України щодо усунення перешкод для запровадження автоматичного відшкодування ПДВ.

Довідково: Відповіді на питання, пов’язані із прийняттям податкової звітності, можна отримати: на web-сайті ДПС України або у Контакт-центрі (тел. 0-800-501-007). Для мешканців Києва
додатковий номер 454-16-13 (за тарифами ВАТ «Укртелеком») з 8-00 до 20-00 (крім суботи та неділі), e-mail: idd@sta.gov.ua
(цілодобово, без вихідних).