Голова Ради Національного банку України Петро ПОРОШЕНКО пропонує створити систему електронного управління для швидкого реагування на зростання цін.

Про це він заявив в ефірі Вінницького телеканалу.

На його думку, побоювання щодо зростання цін виправдані. "Від влади сьогодні потрібна абсолютно професійна позиція - різка, надзвичайно швидка і ефективна реакція на будь-які сплески, якщо вони викликані причиною спекулятивного характеру", - сказав П. ПОРОШЕНКО.

Відео дня

Він вважає ненормальним у 21-му столітті обчислювати інфляцію на папірцях з олівцем. "Я вніс пропозицію, що у 21-му столітті ми не можемо розраховувати інфляцію на папірцях з олівцем. Ми повинні побудувати систему електронного управління, де в режимі реального часу кожен повинен знати в кожну конкретну хвилину, яка ціна сьогодні на вугілля в Червонограде або на яловичину в Слов'янську", - зазначив П. ПОРОШЕНКО.

Він вважає, що відповідне володіння ситуацією дасть можливість швидко реагувати і при зростанні цін спекулятивного характеру, використовуючи можливості Аграрного фонду, Держрезерву, ринкові механізми, дозволить збивати ажіотажний попит.